Leppepleie på 3 Enkle Steg

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Å ha sunne lepper gjør definitivt at vi ser vakrere ut. Om dine er tørre er det ikke lurt å prøve å skjule dem med knallfarger. Leppene trenger nemlig spesialisert pleie, og vi bør tilføre fuktighet og næring uavhengig av årstid. I dagens innlegg presenterer vi leppepleie på tre enkle steg.

Leppene våre blir eksponert for utenforliggende angripere hele tiden. Lave temperaturer, vind og sollys skader dem. Leppene er veldig skjøre fordi huden på dem er tynnere enn resten av kroppen. I tillegg mangler de melanin, som beskytter mot UV-stråling, og har heller ingen talgkjertler de kan bruke til å opprettholde optimale fuktnivåer. Dette betyr at vi ikke må glemme leppene våre når vi går i gang med det daglige hudpleieregimet vårt.

Leppepleie på 3 Enkle Steg

1. Et beskyttende skjold til hverdags

Det er viktig å alltid ha med seg leppebalsam. Velg et produkt som tilfører intens fuktighet og som beskytter mot utenforliggende risikoer. Vi bør derfor prøve produkter som inneholder vitaminer eller bivoks.

Eksemplene inkluderer:

  • La Mer The Lip Balm inneholder supre ingredienser. miracle broth er et av dem og består av en blanding av sjøgress, kalsium, magnesium og massevis av vegetabilske oljer. Leppene ser og føles sunnere ut etter første bruk av denne leppepomaden.
  • EOS Lip Balms har en fantastisk eggeliknende form og er proppfull av naturlige ingredienser. Det finnes massevis av ulike farge- og duftvariasjoner så alle kan finne noe de liker. Noen av dem beskytter også mot UV-stråling.
  • Clarins Lip Balm tilfører fuktighet og beskytter leppene, men etterlater ikke et klissete lag. Formuleringen er basert på voks fra blå lotusblomst.

Om leppene dine er sprukne og du trenger en maksimal fuktighetsboost kan en salve med vitamin A være beste løsning. Du finner disse på apotek eller sminkebutikker og den er ofte billigere og bedre enn mange andre populære leppepomader.

2. Leppeskrubb en gang i uken

Du er sikkert kjent med kroppsskrubber. Hva med leppeskrubber? Du kan kjøpe eller lage en selv! For å lage en selv trenger du honning eller olivenolje, og sukker eller oppknuste havreflarn. Vi er sikker på at du har noen av disse hjemme til vanlig. Å bruke en slik skrubb en gang i uken fjerner døde hudceller fra leppene dine så de holder seg myke og glatte. I tillegg vil det å massere dem stimulere blodsirkulasjonen så de får vakrere farge. Ekstra tips: du kan la skrubben sitte igjen på leppene i et par minutter, så den også fungerer som en fuktighetsgivende maske.

3. Før du sminker deg

Det er lurt å gjøre en ting før du bruker sminke. Påfør en leppepomade for en fuktighetsboost eller skaff deg en leppeprimer. I begge tilfellene vil du sørge for at leppestiften varer lengre, og du motvirker tørrhet. Dessverre vil leppestifter som er markedsført som langvarige tørke ut leppene, og derfor trenger du effektiv beskyttelse. Selvfølgelig kan du bruke et av produktene vi listet opp ovenfor til dette formålet.