Bambus, ris, bananpudder – hva er forskjellene og hvilken av de bør du velge?

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Er du ute etter et naturlig pudder for huden din? Da har du sikkert oppdaget av de mest populære virkestoffene hos alle skjønnhetsprodusentene er banan, ris og bambuspuddere. Når det kommer til bananpulver etterlater det en litt gulaktig og varm tone på huden, mens bambus og ris er identiske: hvite og myke. Hva er forskjellen? Hvilket pudder bør du bruke?

Rispudder – for hvem?

Rispudder er løst og silkemykt, som kan kjennes når du tar på det. Det er perfekt for de av dere med oljete eller fet hud fordi det absorberer talg og gjør huden mattere, som holder den frisk og vakker i timesvis. I tillegg gir dette pudderet en diskre, naturlig finish. De fleste vet ikke at rispudder kan påføres både til slutt og som base for foundation. Det inneholder ikke talk, og vil derfor ikke tette igjen porene dine.

Bambuspudder – for hvem?

Visste du at bambuspudder er laget av en spesiell type bambus? Den vokser kun i India. Dette pudderet er 100% naturlig og kommer sikkert til å bli en flott og billig erstatning for de dyre mineralpudderene dine. Den har imponerende antibakteriell effekt, enda bedre enn hos rispudderet, så de som sliter med akne og kviser setter stor pris på produktet. I tillegg gjenoppbygger bambusen huden.

Åpenbart anbefales ikke bare produktet for fet hud men også alle hudtyper. Regelmessig bruk av bambuspudderet gjør at tilstanden på huden forbedrerer seg over tid. Derimot bør du velge et produkt av god kvalitet: naturlig bambuspudder bør bestå av 90% silica. De bør ikke inneholde silikoner eller kunstige pigmenter.

Bananpudder – for hvem?

Bananpudder – som vi nevnte i begynnelsen – har en litt gulaktig farge og er derfor ikke helt transparent. På grunn av dette anbefales pudderet for de med mørkere hud med olivenaktig undertone. Den er perfekt som siste hånd på verket etter sminke og fungerer bra for alle hudtyper, i tillegg til å være perfekt til setting av sminke som etterlater huden silkemyk.

Dette pudderet er veldig lettvektig, så det er et fantastisk alternativ om sommeren og går også fint med brunfargen du bygger opp da, så du slipper å se blek ut. Bananpudder fungerer også flott for rødsprengte hudtyper.

Hvordan bruker man alle pudrene: ris, bambus, banan?

Krever disse pudderene spesifikke påføringsmetoder? Det som er viktigst er at du bruker produktene forsiktig og gradvis legger til små mengder med en stor ansiktsbørste. Ellers kan du oppleve at stygge, hvite pudderflekker synes i ansiktet ditt. Dette kosmetiske produktet er svært effektivt, og du trenger derfor ikke mye av det for å gjøre huden mattere. Det er bedre å legge til pudder sakte en sikkert for å øke den mattifiserende effekten istedenfor å påføre for mye på en gang, for pudderet vil da kunne legge seg i alle rynkene og foldene i huden og gjøre alle skavankene dine mer synlige.