Tips til Pleie av Huden Rundt Øyenene Dine

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Den triste sannheten er at huden rundt øynene er den som eldes raskest. Enda mer bekymringsfullt er det at huden rundt øynene er både tynn og skjør, som gjør at man ser det veldig godt når man sitter oppe lenge om natten eller ikke får sove. Heldigvis finnes det et par idiotsikre løsninger vi kan bruke for å ta vare på dette problematiske hudområdet. Helt til slutt kan du glemme alt om hovne øyne med dype, mørke sirkler! Om et øyeblikk skal vi gi deg ideer på hvordan du kan håndtere kråketærne og oppnå lysere og sunnere hud rundt øynene.

Vanlige årsaker til hevelser, mørke sirkler og kråketær inkluderer

  • Manglende søvn eller soving på ukomfortable madrasser
  • Innsovning sent om kvelden eller tidlig oppvåkning
  • TV-titting til sent på kvelden
  • UV-stråling
  • Urban forurensning
  • Bruk av feil sminkefjerningsteknikk
  • Bruk av feil hudpleieprodukter
  • Sigarettrøyking og misbruk av andre rusmidler
  • Stress

Mørke sirkler

Det er ikke alltid mangel på søvn som fører til mørke sirkler. Noen ganger er ikke blodkapillærene dypt nok inn i huden så man kan se dem gjennom området rundt øynene. Uansett årsak finnes det måter å redusere de mørke sirklene på. Vær på utkikk etter produkter som lysner opp huden. I de fleste tilfeller er slike hudpleieprodukter formulert med vitamin C, som bør tilføres huden rundt øynene daglig (f.eks i form av kremer) i tillegg til som en del av et ukentlig regime (som f.eks et serum).

Kråketær

Om du ser at fine linjer dukker opp rundt øynene dine bør du sette tilliten din på kraften av peptider, stamceller og vegetabilske oljer kombinert med koffein. Når disse benyttes regelmessig vil stoffene ha evnen til å redusere rynker og gjøre huden mykere og litt mer elastisk. Det er også en god ide å tilføre stoffer som retinol og koenzym-Q10.

Hovenhet rundt øynene

Dette hudproblemet er mer generelt, men aller oftest kommer mild opphovning som resultat av utmattelse eller dårlige kostholdsvaner (som f.eks for høyt inntak av salt mat). Hovne øyne kan også komme som resultat av for høyt vanninnhold i kroppen. Uansett hva årsaken er kan du redusere hevelsen med produkter som inneholder koffein, som forbedrer sirkulasjonsevnen. En annen flott ide er å legge to iskalde skiver agurk over øynene. La dem sitte på lukkede øyne i 5 minutter. Dette bør være nok til å gi deg mykere, lysere og roligere hud rundt øynene.

Poser under øynene

Hengende øyehud, også kjent som poser under øynene forårsakes av at lymfevæsken henger igjen under øyehuden. Selv om dette kan høres problematisk ut er det faktisk ikke så vanskelig å bli kvitt dette problemet. Prøv å gi huden rundt øynene en liten massasje for å hjelpe lymfen med å flyte friere. Det er slik dette problemet bør håndteres. Om du ikke vil bruke fingrene dine kan du også prøve en jade-roller. Legg den i kjøleskapet så den er god og kald og la den rulle over huden rundt øynene, fra innerst i hjørnet til ytterst mot tinningene.

Ekstrainformasjon

Er du ute etter ingredienser som øker sirkulasjonen i huden rundt øynene? Prøv koffein, ginkgo biloba eller ingefærekstrakt. Det er også anbefalt å sjekke nivåene dine av vitamin K, A, C og E i blodet. Helt til slutt kan poser under øynene, hevelser og mørke sirkler være et symptom på kronisk utmattelse, som betyr at du må hvile oftere for å redusere plagene relatert til hudproblemene.