Øyebrynslaminering: Vi Svarer på Ofte Stilte Spørsmål!

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Øyebrynslaminering, også kalt brynspermanent er et av de mest populære skjønnhetsbehandlingene nå om dagen, som er en bra ting. Hvorfor det? Fordi du kan våkne opp med perfekte bryn som er klare for dagen uten sminke. Med tanke på eventuelle spørsmål og tvil bestemte vi oss for å gi deg alle svarene. Hvor mye koster en brynspermanent, kan du gjøre behandlingen hjemme, hvor lenge varer effekten, og mye mer…

Det vanligste spørsmålet er: kan jeg få til en øyebrynsperm hjemmefra?

Teoretisk sett kan du det, men vi fraråder det. Årsaken er enkel: Du trenger profesjonelle produkter. Tioglykolsyre er et av dem og om du bruker den på feil måte kan det føre til hudirritasjoner og skade brynshårene. Dette gir deg ikke effekten du ønsker. En brynsekspert respekterer sikkerhetsreglene og tar alle nødvendige forbehold. Så om du ønsker flotte effekter og en sikker behandling, få det utført av en profesjonell på skjønnhetssalong.

Et annet spørsmål er: hvor lenge varer øyebrynspermen?

Det avhenger for det meste av individuelle faktorer. Hårstråenes livssyklus er forskjellig for ulike individer, så effektene varer lenge for enkelte og forsvinner fort for andre. Likevel kan vi anslå at effekten varer et gjennomsnitt på mellom 4 til og med 8 uker.

Hvordan tar man vare på øyebrynene etter laminering?

Du må følge noen regler for å bevare resultatene så lenge som mulig. Brynseksperten din kan definitivt fortelle deg om disse. De første 24 timene etter behandlingen er kritiske: du kan ikke la brynene bli våte eller berøre brynsområdet. Takknemligvis kan du vaske ansiktet ditt, dra på svømmebasseng eller påføre sminke tjuefire timer senere.

Kan man få øyebrynspermen til å vare lengre?

Å børste brynene og tilføre fuktighet med oljer vil ikke gjøre skade, og det kan faktisk forlenge varighetstiden for behandlingen.

Hvor lenge tar en øyebrynslamineringsbehandling?

Behandling tar opp mot 45 minutter. Naturligvis kan det ta litt lengre tid om du også skal farge, forme eller behandle brynene på andre måter. I disse tilfellene kan du måtte tilbringe opp til to timer i salongen.

Hvor mye koster en øyebrynslaminering?

Prisene avhenger av salongen du velger og varierer fra 500 til 1000 kroner. Du bør lete gjennom prisoverslagene for salongene i ditt nærområde. Å legge til farging eller forming av brynene kan øke prisen, eller på den andre siden gi deg et pakke-avslag.

Fungerer øyebrynslaminering på alle typer bryn?

Så klart! Åpenbart vil effektene variere avhengig av de naturlige brynene dine. Brunetter med buskebryn vil få mer spektakulære resultater enn blonde jenter med lyse, tynne bryn. Det er ingen grunn til bekymring derimot, effekten kan forbedres med andre behandlinger som farging eller forming.

Finnes det noen kontraindikasjoner for øyebrynslaminering?

Øyebrynslaminering er en fullstendig trygg og ikke-kirurgisk behandling. Derimot skal produktene påføres direkte på huden, og du bør ikke gjennomføre behandling om:

  • du er allergisk mot noen av ingrediensene i produktene som brukes til å utføre brynslamineringen.
  • øynene dine er sensitive og blir lett irriterte.
  • du har operert øyenene dine nylig (inkludert plastisk-kirurgi).
  • du går på cellegift.