7 Hudpleiefeil – Ikke Gjør Dem!

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Selv når du tar godt vare på huden din kan den være langt fra perfekt. Det kan hende du ikke er klar over at du gjør vanlige hudpleiefeil som forverrer tilstanden på huden. Les artikkelen og sørg for at rutinen din er slik den skal være.

1. Du bruker ikke toner på huden din

Å vaske huden i ansiktet er ikke nok. Rensegeleer fjerner lipidlaget og forstyrrer den naturlig pH-balansen i huden. Det er derfor en toner er så viktig – den roer ned huden og gjenoppretter normal pH. Bruk den etter vask og før serum eller fuktighetskrem. Toneren sørger for at huden fungerer som den skal og har beskyttelsen den trenger. Husk at vi alle har ulike hudtyper – vi må matche de riktige produktene.

2. Du fjerner ikke sminken før du legger deg

Kommer du hjem fra fest noen ganger og alt du kan tenke på er å sove? Du har vært opptatt hele dagen og vil kanskje sove litt ekstra når du kommer hjem? Du må aldri hoppe over sminkefjerningen! Å sove med sminke på forverrer tilstanden på huden så den ikke får puste. Inflammasjon oppstår og huden har ikke lenger muligheten til å gjennomføre den intense repareringsprosessen den vanligvis får til om natten.

3. Du beskytter ikke huden din mot solen

Fotoaldring er et av de mest alvorlige hudproblemene vi kjenner til. UV-stråling er hudens verste fiende! Husk at du må beskytte mot solen året rundt – ikke bare når du skal ut og sole deg – dette er superviktig. Skaff deg en ansiktskrem av høy kvalitet som inneholder solfaktor (SPF 15 om høst og vinter, høyere de to andre årstidene) og bruk den hver dag.

4. Du påfører serum og fuktighetskrem og går rett til sengs

Du vil vel ikke at serumet eller kremen din skal synke inn i puta di? Da bør du ikke gå og legge deg rett etter påføringen. Gi dem et par minutter, minst. Ellers vil hudpleierutinen din gå rett i vasken.

5. Du tar på ansiktet ditt hele tiden

Plages du av kviseutbrudd og inflammert hud? Å ta på ansiktet for mye kan være årsaken. Slutt med denne forferdelige uvanen, så slutter du å overføre bakterier fra hendene dine som fører til mer inflammasjon.

6. Du overforbruker hudpleieprodukter

Moderasjon er også et velkomment utrykk innenfor hudpleie. Jo mindre jo bedre. Bruk mindre mengder fuktighetskrem av gangen. En mengde krem på størrelse med en kronemynt er mer enn nok til hele ansiktet. Å bruke for mye produkt tynger ned huden og tetter porene, som fører til flere kviseutbrudd.

7. Du glemmer å spise sunt og tilføre fuktighet til kroppen

Hudpleierutinen har mye å si, men du må også huske at den ikke gjør deg særlig godt om du ikke spiser et sunt kosthold beriket med vitaminer og mineraler. Du bør også huske på å drikke nok vann til å holde kroppen optimalt fuktig. Om du pleier huden din fra innsiden vil den betale deg tilbake med et vakkert, feilfritt utseende.