Øyekompresser hjemmefra til fjerning av trøtthet og hevelser

Skrevet i DIY Guider av Stylist

Om du la deg for sent i går kan du bruke en øyekompress for å fjerne trøttheten fra ansiktet ditt. Om du tilbringer lange timer foran skjermene kan du også bruke en kompress for å lindre de trøtte øynene dine. Om du har mørke sirkler under øynene kan en kompress brukes for å lysne opp dette hudområdet og gi deg det vakre utseendet tilbake. Faktisk er en øyekompress en billig og enkel måte å ta godt vare på huden rundt øynene på. Gi det et forsøk!

Når du hører ordet øyekompresser kan det hende sinnet ditt kommer opp med et bilde av et kvinneansikt med grønne agurkskiver over øynene, som ofte står i kontrast med hvitheten fra en ansiktsmaske hun også bruker. Det er verdt å vite at det finnes flere hjemmeløsninger som ikke bare håndterer såre øyne, men også andre øyehudrelaterte problemer. De gode nyhetene er at du kan tilberede de fleste av dem ved å bruke ingredienser du allerede har i kjøkkenskapet ditt, som gir deg evnen til å lage skreddersydde løsninger.

Øyekompress: Bruksområder & fordeler

En kompress er en enkel måte å løse mange hudproblemer på uten å måtte ringe legen. De fungerer for eksempel bra på å håndtere slitne, såre og irriterte øyne. Hjemmekompresser har også egenskaper som lindrer huden rundt øynene når den er tørr, hoven og mørk. Det anbefales å ta i bruk øyekompresser for å redusere negative effekter av lange timer tilbrakt foran skjermer, manglende søvn, for mye stress og til og med allergier. En velformulert øyekompress kan hjelpe deg å lysne opp huden og lindre irritasjoner, som gjør at huden ser frisk og fuktig ut igjen. Og du kan få til alt dette uten å tømme lommeboka, for det å lage en egen øyekompress hjemmefra koster mindre enn å kjøpe en tilfeldig øyekrem. Om du er plaget av mørke sirkler og hevelser må du bare finne ut hvor mange fordeler øyekompresser har for øynene og huden rundt øynene.

Øyekompressen: Kjølig eller varm?

Naturligvis er ikke øyekompresser bare forskjellige på grunn av innholdet i dem (mer om dette nedenfor), men også i henhold til temperatur. Du kan benytte en kjølig eller en varm øyekompress. Hvilken bør du gå for?

  • Kjølige øyekompresser hjelper med å håndtere irritasjoner, allergiske reaksjoner, inflammasjoner og hevelser. Åpenbart bør de ikke være iskalde, kun kjølige. Slike øyekompresser skal sitte på øynene til temperaturen er lik kroppstemperaturen din, som tar ca. 20 minutter.
  • Varme øyekompresser fungerer bedre når de brukes som en lindrende løsning (smertelindrende) og til å lindre irritasjoner (f.eks øyesti). I de fleste tilfeller består slike kompresser av kamomille og andre. Om du har bestemt deg for å bruke en varm øyekompress bør du sørge for at den ikke er for varm, så du unngår å brenne eller skade deg.

TOPP 4. Hjemmebaserte Øyekompresser

ØYEKOMPRESS MED AGURK

Nummer 1 er åpenbart en agurkbasert øyekompress som alle kjenner til. De er superenkle å tilberede fordi alt du trenger å gjøre er å skjære ut et par skiver kjølig agurk for så å la de sitte på øynene i sånn cirka 15 minutter. Slike agurkbaserte øyekompresser er perfekte til å redusere hevelser og håndterer dehydrert og irritert hud. Det gigantiske vanninnholdet i agurken tilfører fuktighet til huden, og vitamin K fjerner hevelser, lysner opp huden rundt øynene og gjør den mykere.

ØYEKOMPRESS MED TE

Å lage til en tebasert øyekompress er enda en enkel løsning. Du vil måtte brygge to poser med te, for så å legge teposene over øynene. Interessant nok gir tebaserte øyekompresser samme fordelene uavhengig av om de er kjølige eller varme. For å få mest mulig ut av behandlingen bør du velge en grønn te av høy kvalitet, da den er beriket med antioksidanter. Grønn te er best til å stramme inn blodkapillærene, som reduserer hevelser. I tillegg håndterer de inflammasjoner og forbedrer motstandsdyktigheten til huden for et yngre utseende.

ØYEKOMPRESS MED KAMOMILLE

Kamomille er kjent for å ha opplysende effekt på huden, men har selvsagt mer å tilby. Denne urten har en antiinflammatorisk, antibakteriell og smertelindrende effekt, og det er derfor kamomillekompresser hjelper med øyebetennelser. Øyekompressene som er laget av kamomille håndterer irritasjoner, rødhet og kløe, i tillegg til å redusere hevelser. Om du vil gi dem et forsøk kan du brygge kamomille, kjøle det ned, dynke et par bomullspads i kamomillevannet og holde dem over øynene dine i 20 minutter.

ØYEKOMPRESS MED MELK

De færreste vet at melkekompresser er en flott ide om du vil redusere hevelser rundt øynene. Kjølig melk gir liknende effekt som isbiter ved å stramme inn kapillærene og tilføre fuktighet til huden, men det er ikke alt. Melkebaserte kompresser reduserer også hevelser, minimaliserer hengehud rundt øynene og lysner opp mørke sirkler, som gjør det til en virkelig multitaskende løsning. For å merke forskjellen kan du dynke bomullspads i kjølig melk og la dem sitte på øynene dine i 15 minutter.