Hvordan bli kvitt flekkene rundt øynene med hjemmemedisiner?

Skrevet i DIY Guider av Stylist

Dark circles rundt øynene er en irriterende og uønsket sideeffekt av mangel på søvn og stress. De kan også være et resultat av naturlige faktorer som påvirker hudens utseende. Derfor er det viktig å finne ut hva som faktisk kan gjøres for å bli kvitt disse mørke flekkene. Her er noen hjemmemedisiner som kan være nyttige for å redusere dark circles rundt øynene.

Tilfør riktige næringsstoffer for å forhindre mørke ringer

Noen av de mest effektive måtene å behandle mørke ringer er å tilføre kroppen riktige næringsstoffer for å forbedre hudens look. Dette inkluderer å sørge for tilstrekkelig vann- og matinntak, inntak av jernrik mat som erstatning for jernfattig, samt å ta kosttilskudd som inneholder Vitamin C og E. Vitamin C og E er begge kraftige antioksidanter som hjelper til med å redusere oksidativ stress og utsette rynker og andre tegn på aldring. Det finnes flere naturlige kilder til disse vitaminene, som sitron, appelsin, kiwi og paprika, som du lett finner i dagligvarebutikken.

Øk antallet aktive stoffer med eple cider eddik

Eplecidereddik har vært mye brukt for behandling av et bredt spekter av helse- og skjønnhetsproblemer. Det er en naturlig ingrediens som er meget rik på antioksidanter og flere naturlige stoffer som har vist at det øker antall aktive stoffer i kroppen, ettersom det ikke inneholder skadelige stoffer. Det er viktig å huske at eple cider eddik er veldig sur, så det er en god ide å fortynne det med vann, før du bruker det. Begynn med å legge en spiseskje eddik til et glass vann (eller selvfølgelig et glass juice hvis du ønsker det) hver morgen. Dette vil hjelpe til med å gi deg øyeblikkelig lindring av dark circles rundt øynene.

Bruk av kald komprimere på øyebollene

En måte som man kan gå frem på for å behandle dark circles rundt øynene er ved å bruke iskald komprimere på øyebollene. Dette vil hjelpe til å lindre hevelser og synligheten av mørke flekker. For å lage en iskald komprimere må du først fylle et håndkle med isbiter, eller en vaskeserviett dyppet i iskaldt vann, og deretter wrap den rundt øyelokkene i et par minutter. Dette vil hjelpe deg med å redusere hevelsen rundt øynene og forbedre blodsirkulasjonen, og dermed også minimere de mørke flekkene.

Utfør øye massasjer

En annen metode du kan prøve er å gjøre øye massasjer. Dette holder ikke bare øynene friske, men kan også hjelpe til med å lindre de mørke flekkene og gjøre hudtonen jevnere. Du bør bruke lette fingertuppene for å massere øyelokkene i en sirkelbevegelse. Dette i kombinasjon med aktiv behandling av huden med kremer eller oljer, vil hjelpe til med å øke blodsirkulasjonen i området rundt øynene, stimulere cellefornyelsen og redusere mørke flekker. Vi anbefaler å gjøre dette for en til to minutter hver dag for å få de beste resultatene.

Kjøp ansiktsprodukter med aloe vera

En av de beste måtene du kan behandle dark circles rundt øynene er å bruke produkter som inneholder naturlige ingredienser som aloe vera. Aloe vera har evnen til å lindre, lindre og til og med regenerere huden. Det styrker celler som blir svake på grunn av alder, gjør huden glattere og jevnere samtidig som den gir naturlig fukt. Dette er ikke bare nyttig for dark circles, men for hele ansiktet. Det beste er at aloe vera -produkter kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker.

Kjøp hudpleieprodukter med kakao

Kakao er et annet naturlig ingrediens som er veldig gunstig for huden, og er en av de beste måtene å bekjempe dark circles rundt øynene på. Kakao inneholder en rekke antioxidantstoffer som er dyktige til å avverge skader på huden forårsaket av frie radikaler. Det tastainneholder også betain, som hjelper til med å øke fuktighetsnivået i huden samt å bekjempe irritasjoner og allergier som kan oppstå, og det kan også hjelpe til med å redusere og forebygge mørke ringer. Vi anbefaler å få krem eller serum som inneholder omtrent to til tre prosent kakao.

Skrubb huden din regelmessig med honning og salt

Honning og salt er to andre ingredienser som kan brukes til å fjerne mørke ringer rundt øynene. Honning har antiseptiske egenskaper som hjelper til med å godt kontrollere hudinfeksjoner, samtidig som den øker blodsirkulasjonen. Det er også rik på antioksidanten katalase, som trekker inn oksygen i huden og hjelper til med å forbedre hudtonen. Salt brukes også for å rense og skrubbe huden, og bidrar også til å kontrollere infeksjoner og forebygge mørke flekker. Det finnes ulike metoder du kan bruke, men det beste er å kombinere honning og salt med olje og vaske det på huden en gang i uken.

Konklusjon

Dark circles rundt øynene kan være et irriterende problem, men heldigvis finnes det en rekke naturlige hjemmetevery som kan hjelpe deg med å bli kvitt dem for godt. Vi anbefaler å starte med å