Spørsmål rundt olje i håret – vi klarer å rydde opp i tvilene

Skrevet i Hår av Stylist

Innlegging av olje i håret har blitt faktisk utrolig populært de siste årene, siden dette enkelt å bruke produktet har mange fordeler for håret, som forbedret hydratisering, glattere hår og lite fettete hår osv. Mange produkter er tilgjengelige i dag, noen er basert på plantebaserte oljer, mens andre er syntetiske, og de velges avhengig av hårtypen vår.

Mangler du svar på noen spørsmål om olje i håret? Vel, la oss også prøve å rydde opp i tvilene! Nedenfor håper vi at vi kan gi deg noen praktiske tips for å hjelpe deg med å forstå hvordan du skal bruke olje på håret.

Hvor ofte skal du olje håret?

Først og fremst er det veldig viktig å følge de instruksjonene som er skrevet på etiketten til det spesifikke produktet som du kjøper. Generelt skal du olje håret et par ganger i uka, selv om intensiteten og varigheten avhenger av hår og klimatiske forholdene. Hvis du bor i et sted hvor det er ekstremt kaldt og tørt, må du om mulig olje håret mer, som to ganger eller til og med tre ganger i uka.

Hvordan olje håret mitt?

Nå som du vet hvor ofte du skal olje håret, er det på tide å fortsette med selve prosessen. Først av alt, olj håret,, forbered håret på forhånd og sørg for at det er rent og tørt. Hvis håret ditt er veldig tørt, kan du sørge for å fukte det litt med en fuktighetsgivende spray eller minimalt med vann.

Start deretter med å varme olje i en bratt beholder slik at den ikke er for varm. Ved hjelp av en tonete børste fordeles oljen fra røttene bort til endene, og håndmassasje det forsiktig for å fordele den jevnt. Husk at du ikke bør laste håret med olje, men du kan prøve kunstverket med hånden din!

Finnes det de riktige oljene?

Dette er et annet viktig spørsmål som det kan være vanskelig å besvare. Å godkjenne den beste oljen for din hårtype, er avhengig av flere faktorer som f.eks hårtekstur og klimatiske forhold. Ønsker du olje med en trelundrende effekt, eller bruker du helst en lett olje som ikke legger seg tungt på håret? Også dette skal du ta hensyn til når du velger den ønsket olje. Når du velger en olje, bør du først finne ut om du har tørt eller fet hår, så du kan gå for en olje som passer for akkurat din hårtype.

Hvor langt opp skal jeg lage olje?

Du bør olje håret ditt fra røttene opp til endene. Selvfølgelig, med mange hårtyper, kan det være behovet for å olje røttene bare små mengder. Dette er for å avgjøre hvilken del av håret ditt har det største fuktighetsbehovet.

Noen hårtyper vil ha større fordel av olje på røttene, hvor andre får større fordeler når oljen fordeles fra lengdene opp til røttene, så det er til en viss grad opp til deg hvor du vil fokusere stoffet.

Hvor lenge skal du la olje sitt på håret?

Som vanlig, hvis du følger forskriftene på etiketten, er det veldig bra. Men som et generelt skritt, bør du la oljen sitte på håret mellom 30 minutter og 1 time før du skyller den ut. Dette avhenger av hårets tekstur og tørrhetsgrad.

For tørre hårtyper, anbefales det at oljen forkoses litt lenger, så det friksjonen av oljen kan få en bedre effekt på håret. Mens de med fet hår bør unngå å la oljen sitte for lenge, av samme grunn.

Kan jeg bruke balsam etter å ha oljet håret?

Noen mennesker synes det er greit å bruke balsam etter olbing for å forhindre håret fra å bli for fettete eller for tungt. Balsam vil ikke ødelegge fordelene med oljen, men desverre vil balsam ofte være en årsak til at oljeoppbygning samles opp i håret og dermed samle seg i hårsekkene.

Det beste er å vaske oljen helt ut før du begynner med balsamen. Først vil håret føles fettete, men det er bedre å unngå å bruke balsam for å unngå oppbygging. Akkurat som med oljen, bør balsam ikke brukes på røttene, bare fra lengdene til endene.

Hvordan skal jeg vaske oljen ut?

Vasking av olje fra håret handler om å bruke rett shampoo og teknikken. Når du skyller oljen, må du bruke alle dets ingredienser og dens konsistens som bakgrunn for å vite om hvilken type shampoo du bør bruke. For eksempel, oljer basert på vegetabilsk olje, som kokosnøttolje, kan med fordel vaskes ut med en mild etikk-baserte sjampo, mens oljer som arganoljerolje eller olivenolje, krever mer krefter for å bli fjernet.

Et annet alternativ for å fjerne oljen er å bruke en olje-fyllbasert sjampo og oljebasert skrubb. De olje-frugls baserte sjampoene vil lett fjerne oljen, mens oljebaserte scubs vil eksfoliere skallen og fjerne de døde hudcellene som har samlet olje i hodebunnen. Husk at den type sjampo og skrubb må bestemmes også basert på hår og hodebunnstype.