8 Vinterskjønnhetsregler

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Isnende kulde, snø og kald luft er nådeløse mot huden… Om vinteren ender du opp med hårskade, irritert hud, svake vipper og bryn. Hvordan kan du redde deg selv fra både frosten ute og oppvarmingen innendørs?

8 Regler for vinterpleie av hår & hud

1. Skru ned radiatoren

Ja, det er fint med varme. Men husk at oppvarmet luft er ekstremt tørr, den ødelegger huden din og er en risiko for blodkarene. Derfor bør du sørge for at det er nok fuktighet innendørs – få en luftfukter. Du kan også skru av radiatoren hver gang du går ut for å unngå for mye varme som skader de skjøre blodkarene.

2. Alltid husk å rense ansiktet grundig

Rensing er selve grunnlaget for hudpleie, ikke bare om vinteren. Denne årstiden gjør at kjertlene produserer mer talg, så det er et must å holde den ren. Bortsett fra et godt rensevann bør du bruke en ansiktsskrubb – den virker mer intensivt og fjerner døde hudceller effektivt. Skrubben stimulerer reparasjon og fornyelse av huden, så gjør det minst en gang i uken.

3. Bruk naturlige oljer i skjønnhetspleien din

Naturlige oljer er det beste du kan gi hud og hår om vinteren. De passer til pleie av hele kroppen, inkludert ansikt og føtter! Pluss at de virker til håroljebehandling du kan gjøre hjemme. Takket være fettsyrene, vitaminene og fytosterolene i oljene kan du regenerere håret og huden, styrke hårsekkene, rense hodebunnen, beskytte huden mot ytre, skadelige elementer (frost, hard vind, sentraloppvarming).

4. Ta på solkrem

UVA- og UVB-stråling er svært skadelig, ødelegger huden og trigger aldringsprosessene på et øyeblikk. Du må beskytte huden mot solstrålene selv om vinteren (spesielt hvis du går på ski eller på fjellet). Jo høyere du går, jo større antall UV-stråler når deg. For å gjøre ting verre, reflekteres sollyset fra snøen. Bruk en krem med høyt filter og husk å påføre hver 2-3 timer.

5. Bruk vippe- & brynserum

Om vinteren blir selv de sterkeste vippene og tykkeste brynene svakere, og ikke minst blir mer utsatt for skade og sårbarhet. Både vipper og bryn kommer til å være takknemlig for støtte fra et styrkende serum. Påføring av slike produkter er ekstremt lett og raskt: bare husk å påføre produktet i vippe/brynkanten en gang for dagen.

6. Husk beskyttelse av hendene – bruk hansker

Huden på hendene blir raskt skadet og dessverre hjelper selv ikke den heteste manikyr. Hvis du vil hindre huden på hendene i å eldes for tidlig, bør du bruke hansker samt en håndkrem – de kommer til å redde den delikat huden i dette området.

7. Skaff deg litt fiskeolje & gode fettsyrer

Umettede fettsyrer er essensielle for at kroppen skal fungere riktig. Om vinteren er de spesielt nyttig for å bli kvitt frie radikaler. Fettsyrene i uraffinerte oljer virker utrolig bra som ansiktshudserum som beskytter mot forurensing og oksidativt stress.

8. Beskytt lepper & hår

Jeg tipper at alle husker dette stadiet av skjønnhetsrutinen. Men leppene er den første kroppsdelen som blir ekstremt tørre om vinteren. Sørg alltid for å ha en leppepomade med deg og gni litt naturlig olje i hårtuppene før du går ut. Det kommer til å redde håret ditt mot skade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *