Blush: Hvordan velger man den riktige?

Skrevet i Sminke av Stylist

Ifølge sminkeekspertene bør vi alle anse blush som et fargekosmetisk produkt som er kraftfullt nok til å ta et par år vekk fra ansiktene våre. Etter å ha tenkt litt på det blir det klart og tydelig at blusheren faktisk får oss til å se yngre og sunnere ut.

Vi er helt enige i dette utsagnet! Når kinnene er rosaaktige blir ansiktskonturene mindre skarpe på et vis, så hele ansiktet ser mer jentete ut. Åpenbart vil vi ikke oppnå denne effekten med mindre vi påfører blushen riktig. Det sier seg selv at det å ha en blush – som passer perfekt til ansiktshuden din – er et must. Men hvordan finner du en?

Blush og hudtype

Hudtypen din er en nøkkelfaktor som bør analyseres før du leter etter en blush. Om du er i stand til å matche fargenyansen på blushen med hudfargen din – som er enten kjølig eller varm – så er du nesten klar. Det er bare da vi kan forvente at sminken vår ser perfekt ut og at ansiktet ditt på mirakuløst vis blir et par år yngre. Lys ansiktshud bør farges med lyse pastellfarger. Husk: Jo mørkere huden din er, jo mer mettet bør fargen på blushen din være. Siste råd: varmtonet fargekosmetikk ser ikke bra ut på kjølige hudtoner, og kaldtonede sminkeprodukter ser ikke bra ut på varme hudtoner.

Hvordan påfører man blush på riktig måte?

For å ikke gjøre feil når du påfører blushen bruker du en fluffy børste, sveiper den gjennom utvalgt blush og banker børsten forsiktig på armen eller kanten på speilet for å fjerne overflødig produkt. Ellers kan det hende du ender opp med å påføre en forferdelig og knallrosa flekk i ansiktet ditt. Nå kan du fortsette å prøve å påføre fargen forsiktig ved å starte fra ytterkanten av øyet, for så å gli børsten langs kinnet til du når sidene av nesen. Gjenta disse stegene et par ganger for å påføre blushen i flere faser. Det er mye enklere å gjøre effekten mer intens (les: å gjøre blushen sterkere) gradvis enn det er å fjerne produktet om du var uheldig og påførte for mye.

De tre beste blushtipsene fra ekspertene

  1. Om du vil at blushen skal gi deg litt glans kan du kombinere den med highlighteren din. Dette trikset vil gjøre ansiktet slankere og fremheve kinnbeina. Husk derimot at du bør bruke en matt foundation og pudder.
  2. Match leppestiften din med blushen for å skape en naturlig utseende effekt. Heldigvis er rådene du må følge enkle. Om blushen din er lyserosa velger du en leppestift som også er lyserosa. Når blushen din har enkelte oransje hint kan du prøve en korallfarget leppestift.
  3. Om du har problemer med å finne en matchende blush til leppestiften din kan du droppe å påføre sistnevnte – bare bruk leppestiften som alternativet for blushen. Det er bare da du kan være 100% sikker på at du ikke gjør feil med fargene og nyansene. Bare ta litt leppestift på fingrene dine og plasser produktet langs kinnbeina. På denne enkle måten kan du skape en naturlig utseende effekt. Slike sminketeknikker hjelper deg å bli kvitt det slitne ansiktet vi ofte har om morgenen.

Er du på jakt etter en god blush? Du har flere alternativer!

  • KOMPAKT BLUSH – Dette er en klassiker blant alle blusher. Visste du at kompakt blush som påføres på tinningene og øyelokkene gir deg glødende hud? Bruk en spesiell sminkebørste for å påføre den utvalgte blushen riktig.
  • KREMBLUSH – Denne typen blush må påføres enten med fingertuppene eller en bitteliten sminkebørste. Ikke bare er den supereffektiv, men på grunn av konsistensen og den lettvektige følelsen blandes disse produktene inn i huden uten at du legger merke til det, som gir deg en naturlig effekt. Dette er perfekt for nybegynnere innen sminke.
  • FLYTENDE BLUSH – Denne blushen gir deg fantastiske, semi-gjennomsiktige effekter og etterlater ansiktet ditt med en sunn glød. Du kan bruke flytende blush som erstatning for en lipgloss også. Med andre ord kan flytende blusher bli livreddende om du merker at du har gått tom for favorittlipglossen din.
  • STIFTBLUSH – Den beste versjonen av blushene for de som er sminkeeksperter. Med hjelp fra disse kan du forme hele ansiktet. Stiftblushen er et «presisjonsredskap» som varer lenge, men du vil måtte være mer tålmodig med deg selv under påføringsprosessen.