TOPP 4 Skjønnhetstrender – Hvilke trender tok over hudpleien og sminkerutinene våre?

Skrevet i Sminke av Stylist

År etter år endrer trendene innen skjønnhet og sminke seg. Derimot finnes det noen få skjønnhetstrender som har vært uforstyrret i årevis. Vet du hvilke av disse som er mest populære? Her er 4 skjønnhetstrender som er verdt å huske på!

1 / Den glødende hudtrenden

En sunn glød er et av de trendene som tok over sosiale medier og hjertene til tusenvis av kvinner. Og det burde det jo! Tross alt er det ingenting som er vakrere enn glødende hud. Hemmeligheten bak et ansikt som ser vakrere og sunnere ut er en glødende hud full av liv.

Åpenbart kan glødeeffekten oppnås på mange ulike måter. Når det kommer til sminken brukes vanligvis en highlighter i ulike former – den beste har et satin-perlepreg, som sørger for at du unngår en kunstig utseende glød. Derimot er det verdt å vurdere å begynne å gjøre huden mer glødende fra innsiden ved å sørge for at den er rikelig fuktet, og ved å bruke kosmetiske produkter med vitamin C, f.eks i form av et ansiktsserum.

2 / Supermat i kosmetikk-trenden

Det er veldig viktig å bruke kosmetikk av høy kvalitet, og på grunn av dette er en populær trend fra de siste årene en trend som fokuserer på bruk av såkalt supermat i formuleringer. Disse er ingredienser du kjenner godt til fra kjøkkenet ditt, og de inneholder en rekke gunstige virkestoffer som påvirker huden på best mulig måte. Supermatvarene som brukes mest i kosmetikk er f.eks kål, linfrø, tindved, aloe vera, chiafrø, alger eller villroser. Slike ingredienser kan komme i form av ekstrakter eller oljer – det viktigste er at du finner stoffet nær begynnelsen på innholdsdeklarasonen av det gitte produktet, fordi dette er en garanti på at hver eneste dråpe serum eller krem inneholder masse av det.

3 / Syrebaserte behandlinger-trenden

Det som blir mer og mer populært innen hudpleie er syrer. Til nylig har vi vært mer forsiktig med å bruke dem, og vi kunne være litt redde, men nå om dagen har det blitt en permanent del av skjønnhetsritualet vårt. Det er bra, fordi en nøye utvalgt syre garanterer deg vakker, myk og glødende hud som er frigjort fra misfarging – de eliminerer akne, lysner opp hudflekker og flater ut rynker.

Syrer brukes for det meste i profesjonelle behandling som utføres på salong. Derimot finnes det enkelte av dem som er mer konsentrerte og har mer intens virkning. Uansett kan du enkelt bruke syrer i et hjemmebasert hudpleieregime ved å velge kremer, geleer eller ansiktsmasker med skånsomme syrer.

Bare husk på å unngå å bruke syrer om sommeren. Hvorfor det? Syrene er kjent for å ha en kraftig eksfolierende virkning for å bli kvitt døde hudceller og alt annet som samles opp på hudoverflaten – i tillegg til den naturlige beskyttelsesbarrieren. Derfor kan syrer gjøre huden enda mer sårbar ovenfor solstråling til hydrolipidlaget er blitt gjenopprettet.

4 / Brightening-trenden

Heldigvis er tiden hvor vi bare skulle vise fram brunfargen og ville formørke og konturere huden vår lagt langt bak oss. I dag er skjønnhetstrenden glødende lys hud, og et av de viktigste tingene du bør huske på er å oppgløde huden din under hudpleierutinen. Vi velger naturlige foundations, noen ganger en tone lysere enn huden vår for å se yngre ut. Vi fokuserer mer og mer på å beskytte huden vår mot solen og vi unngår brunfargen så mye som mulig – dette er tross alt bra for oss.