HJemmet er ditt asyl – det perfekte sted for et avslappende SPA

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Hvor føler vi oss mest komfortable, frie og rett og slett glade? Hjemme, selvsagt. Du kan være deg selv og hjemmet ditt er stedet hvor du får best hvile. Derfor bør du benytte deg av dette fristedet og lage ditt eget SPA tilsvarende de ritualene som tilbys av eksklusive skjønnhetssalonger. Hvordan komme i gang? Slik skjemmer du deg bort hjemme med ekte avslapning for kropp og sjel.

1. Avslapning = Bad

Selvsagt kan det ikke være bare et vanlig bad – gjør det perfekt: ta badesalter (lavendelsalt har en av de mest avslappende aromaene), duftoljer og brenner, aromatisk røkelse og stearinlys… Med andre ord, skap en uvanlig, behagelig og avslappende atmosfære på badet ditt så du kan slappe av og chille takket være brusende badesalter, vidunderlige subtile aromaer, og tykt skum. Lys og beroligende musikk forsterker atmosfæren. Men husk at selv det mest avslappende bad kan ikke ‘overforbrukes’ – 20 minutter er den maksimale tiden huden din bør være i varmt vann. Et lengre bad gir en uønsket, negativ effekt – dehydrerer huden i stedet for å regenerere den og roe den ned.

2. Duftende skrubb – komfort & kroppspleie

Bad og dufter virker på sansene dine, men det ville vært fint å gjøre noe godt for huden også. Velg en kroppsskrubb og masser huden forsiktig ved hjelp av sirkelbevegelser. Du kan prøve et produkt fra butikken, men en DIY-skrubb gir også flotte resultater. Bland kaffegrut med en naturlig olje (olivenolje virker også) og 2-3 dråper essensielle oljer. Hvis du vil motvirke cellulitter bruker du essensiell olje fra grapefrukt.

Andre effektive stoffer mot cellulitter og som man kan finne på kjøkkenet inkluderer sukker, Himalayasalt, havregryn.

3. Boblesky på ansiktet ditt!

Ansiktshuden din kommer til å sette pris på en skånsom massasje også. Nå har den fått fuktighet og absorberer flere stoffer takket være badet og dampen som er på badet. Det er perfekt tid for å påføre maske. En brusende boblemaske er tingen nå – ikke bare gir den huden fuktighet og gir oksygen men passer også for SPA-ritualer der den omdannes til en myk mousse og bobler subtilt opp på ansiktet. Du kan prøve denne briljante og veldig avslappende sensasjonen på ditt hjemmeSPA.

4. Hår-SPA – orientalske, naturlige oljer

Hvis du vil at håret skal få tilbake sin vitalitet, fuktighet og glans – velg naturlige oljer og unn frisyren din det orientalske oljeritualet. Det er en gammel behandling som har blitt brukt og elsket av indiske kvinner i lange tider. Det beste du kan gjøre er å velge den mest balanserte blandingen av uraffinerte, kaldpressede oljer for din hårtype. Du kommer til å få mange fordeler – hårreparasjon, fuktighetsboost, hodebunnsavslapning. Hår- og hodebunnsoljebehandling er et revolusjonerende SPA-rituale – jeg er sikker på at du kommer til å oppdage dens mystiske kraft og utrolige hårfordeler. Regelmessig håroljebehandling forbedrer hårstrukturen, beskytter mot skade og giftstoffer, samt stimulerer hårsekkene og øker hårveksten. Gjør deg klar for mange babyhår og en sterk, volumfylt, glødende frisyre.

Det finnes enda en fordel ved håroljing: mens en valgt olje ‘ligger’ på håret kan du slappe helt av og lytte til musikk, lese en bok eller se et TV-program du elsker.

5. Føtter og hender på SPA

Huden på hendene og føttene dine trenger samme pleie og oppmerksomhet som andre kroppsdeler. En lotion er ikke nok til fullstendig reparasjon, så skjem føtter og hender bort med et avslappende bad nå og da. Senk føttene ned i varmt vann beriket med fotsalt. Etter denne type bad er føttene dine klare for en lotion som gir fuktighetsboost.

Hendene dine sier ikke nei til et fint bad heller – hold dem i varmt vann (infusert med 2 skjeer naturlig olje og en skje sitronsaft) i rundt 10 minutter. Denne behandlingen gir næring til huden og styrker neglene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *