Ungdommelig og feilfri hud – 7 enkle & effektive triks

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Huden på kroppen eldes ikke på en like synlig måte som den i ansiktet – men ved en bestemt alder kan man begynne å merke at den mister fastheten, blir matt og grov. Epidermis blir mindre elastisk og misfarginger eller pigmentflekker kan dukke opp over hele kroppen. De første rynkene dukker som oftest opp ved halsen og nakken. Er det mulig å ta vare på kroppshuden, og gjøre den glatt og ungdommelig? Ja, selvsagt? Vi viser deg hvordan.

Hvordan holde kroppshuden ung og feilfri?

1. Påfør oljer og gi huden fuktighet

Mange av oss gir opp bruken av body lotion – vanligvis har vi rett og slett ikke nok tid om morgenen fordi vi må skynde oss på jobb eller for å gjøre de daglige oppgavene våre. Samtidig er oljing og det å gi huden fuktighet med passende kosmetikk svært viktig. For det første, fordi huden uten en passende dose fuktighet begynner å tørke ut og miste fastheten raskere, og dermed er det mer sannsynlig at rynker og fine linjer dukker opp. For det andre beskytter en body lotion mot skadevirkningene til solstråling og giftstoffer fra miljøet.

Når man kjøper kosmetikk til kroppspleie må du alltid sjekke om den har en rik nok sammensetning. Vel, hvis balsamen er rik på naturlige kroppsoljer vil produktet ikke bare gi næring og hindre fuktighetstap, men vil også beskytte huden mot å tørke ut og gi den en mengde vitaminer og mineraler. De mest anbefalte og effektive antialdringsoljene er arganolje og sheasmør. Det er best å bruke dem over natten slik at de har nok tid til å trenge inn i huden og gi den godt med næring.

2. Eksfolier regelmessig

Kroppsskrubber er en flott måte å bli kvitt døde hudceller, glatte ut og lysne huden, samt styrke den subkutane sirkulasjonen. På denne måten fjernes giftstoffene raskere fra hudcellene, og kroppen blir fast og fri for misfarginger. Videre avgifter kroppsskrubber huden og gjør at ingrediensene fra balsam og lotion blir bedre og dypere absorbert i epidermis. Dette sikrer forbedret ytelse fra de aktive ingrediensene og som en konsekvens, forbedret hudpleie.

3. Ikke vær en sofapotet!

Hvis du vil at kroppen din skal være ungdommelig og fast lengre – ikke glem fysisk aktivitet. Det trenger ikke være veldig intenst. Noen ganger er det nok med en lang gåtur eller noen minutters morgentrening. Prøv pilates, yoga eller begynn å sykle. Det gjør kroppen yngre og fastere uten mye innsats. Trening gir ikke bare kroppen en god fasong og gjør at du føler deg bedre, men får også bort giftstoffene i cellene raskere. Dete gjør at du unngår den avanserte formen for cellulitter og tap av hudens elastisitet.

4. Skjem deg bort med et hjemmeSPA

Du trenger ikke gå på SPA for å behandle huden med avslapning og intens næring – alt du trenger er badesalt, et lys og oljebrenner på badet. Etter et fullført, duftende og næringsrikt bad kan du strekke deg etter oljen og utføre full kroppsmassasje. Avslappet hud får tilbake en fin nyanse, utseende og fasthet. Badesalt gir den dyrebare mineraler, gjør at du slapper av og roer ned huden, mens massasjen gjør kroppen fast og elastisk.

5. Hold øye med sammensetningen til kosmetikken

Denne regelen gjelder hud av alle aldre – for ikke å skade eller irritere huden – følg med på hva den gitte lotionen eller kroppskremen inneholder. Det er best hvis den består av naturlige ingredienser og ikke inneholder tørre, kortkjedede alkoholer, parabener, petroleumderivater, eller for mange silikoner eller andre syntetiske stoffer produsert i laboratorier. Som et resultat har huden sjanse til å absorbere bare trygge, faktisk næringsgivende og pleiende stoffer som ikke tørker ut eller irriterer huden over tid.

6. Beskytt huden mot UV-stråling

Solstråling er ekstremt farlig. Ikke bare forårsaker den tallrike, alvorlige hudsykdommer, men bidrar også til kreft. I tillegg er det også en av hudens største fiender. Hvorfor? Den gjør den tørr, tar bort fleksibiliteten og forårsaker såkalt fotoaldring av epidermis. Når du kjøper en body lotion bør du alltid sjekke om den er beriket med høy nok solfaktor.

7. Børst kroppen

Børsting av kroppen med en bestemt børste laget av naturlig bust gir en rekke fordeler for huden og kroppen. Det viser seg at denne behandlingen er ekstremt enkel, tar ikke mye tid og i tillegg påvirker den hele kroppen – forbedrer blodsirkulasjonen, akselererer avgifting av cellene og hjelper å bli kvitt cellulitter, strekkmerker, ujevnt fordelte pigmenter, strammer opp kroppen og styrker hudens absorpsjonsevne – på denne måte absorberer den flere aktive ingredienser inn til det indre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *