Raske Måter å gjøre Tennene Hvitere På Hjemmefra

Skrevet i DIY Guider av Stylist

Om du elsker en kopp kaffe eller te om morgenen er det mulig at tennene dine vil gulne litt. Heldigvis finnes det noen brilliante og enkle hjemmeløsninger som hjelper deg å oppnå et vakkert smil og snøhvite tenner!

1. Aktivert kull for hvitere tenner

Generelt sett brukes aktivert kull til behandling av problemer med magen. Likevel viste det seg å være en altoppslukende rensebehandling som gir deg et hvitt og fantastisk smil. Det er veldig enkelt å bruke fordi alt du trenger er litt vann og en tannbørste. Hvordan brukes kullet?

Skaff en kulltablett og knus den i en liten bolle. Væt tannbørsten og få litt av kullpudderet på børstehårene. Puss tennene forsiktig med det svarte pulveret. Skyll munnen godt for å bli kvitt eventuelle gjenliggende svarte flekker. Det var det! Gjennomfør metoden regelmessig.

2. Sitronjuice for hvitere tenner

Sitronjuice er velkjent som en enkel oppglødende tannbehandling. Syrene er aller best på å lysne opp emaljen og fjerne flekker fra kaffe eller te. Sitronjuicen er ganske mild og likevel effektiv, så du kan benytte deg av behandlingen daglig. Å drikke et glass med vann som er tilsatt litt sitronjuice er den enkleste måten.

3. Bakepulver for hvitere tenner

Kvinner i fortiden visste om de opplysnene effektene bakepulver har og brukte det derfor for å få hvitere tenner. Dette er fortsatt et av favorittmetodene våre for tannbleking. Bland 2 skjeer bakepulver med 1 skje hydrogenperoksid og nyt de raske resultatene. Spre blandingen over tennene og puss dem med tannbørste i noen minutter.

4. Kokosolje for hvitere tenner

Visste du at kokosnøttolje bleker tennene? I tillegg desinfiserer den hele munnhulen, forebygger mot oppblomstring av bakterier og sopp og motvirker tannråte! Kokosoljemetoden er veldig enkel å utføre: legg en skje kokosolje i munnen og svisj godt i 5-10 minutter. Så bare spytter du det ut når du er ferdig.

Kan bakepulver og andre hjemmebasert løsninger for tannbleking gjøre skade?

Å si at bakepulver er fullstendig trygt og kan brukes ubegrenset er… ikke sant. Selv om pulveret gir gode resultater advarer tannlegene og ber oss være forsiktige med bruken. Bakepulveret i seg selv inneholder ingen kjemiske virkestoffer som gjør tennene hvitere: det rett og slett bare gnir av plakket på tennene. Det er derfor overforbruk av bakepulveret mest sannsynlig vil skade emaljen over tid, som fører til flere flekker og plakk. Bruk derfor bare denne behandlingen en gang iblant.

Du finner massevis av ulike metoder som gir deg hvitere tenner og et penere smil, som f.eks bruk av banan eller appelsinskall og noen rarere typer, som inntak av en hel rå løk. Å pusse tennene med jordbær skal visst også hjelpe (de inneholder opplysende syrer som sitron). Alle hjemmebaserte behandlinger fungerer og er sikre kun om du bruker dem en gang iblant.