Sjekk om du også gjør disse 6 Populære Feilene når du Vasker Håret Ditt

Skrevet i Hår av Stylist

Vi vasker håret vårt et par ganger i uken, og de fleste av oss gjør det uten å tenke noe mer over det. Har du noensinne lurt på om du gjør det riktig? Kanskje du sukker dypt når du leser og tenker at hårvasken er for enkel til å trenge instrukser. Overraskende nok finnes det en rekke feil de fleste av oss gjør. Sjekk om du er en av oss du også. Ved å lese videre får du lære mer om hvordan du vasker hårmanken din som en profesjonell.

De 6 mest populære feilene under hårvask

Feil 1- Du påfører sjampoen direkte i hodebunnen.

Påfører du sjampoen direkte i hodebunnen? Dette er den første store feilen. Dette kan føre til irritasjon og flassing. Riktig prosedyre er som følgende: du heller litt sjampo i håndflaten og blander med vann, så kan du putte miksturen i hodebunnen. Ved å gjøre dette unngår du for kraftig effekt fra den konsentrerte sjampoen og du sørger også for at hele hodebunnen er jevnt dekket.

Feil 2 – Du skrubber hodebunnen din.

Vask av hodebunn skal fungere mer som en massasje enn skrubbing og kloring. Vi bør massere hodebunnen vår skånsomt for å sørge for at den er helt ren, og at vi i tillegg unngår å ende opp med floker eller irritasjoner på den sensitive huden i hodebunnen. Valg av riktig sjampo har også mye å si. Skaff deg et produkt som passer behovene hodebunnen din har.

Feil 3 – Du påfører også sjampo i hårlengdene.

Sjampoer er laget for å rense hodebunnen. Om vi ønsker å styrke håret vårt trenger vi en balsam eller maske. Bruk av sjampo i lengdene vil gjøre mer skade enn det gjør godt. Disse produktene har ulike ingredienser for en grunn: sjampoer har som formål å rense hodebunnen mens balsamer og masker er laget for å tilføre fuktighet og næring i tillegg til å reparere håret.

Feil 4 – Du bruker ikke balsam.

Denne feilen henger sammen med den forrige. Du kan ikke forvente at en sjampo gjør all jobben for deg. Om du ønsker mykt, glansfylt og glatt hår trenger vi flere produkter, som en maske eller en balsam. Vi bør bruke disse hver gang vi vasker håret vårt – på denne måten holder vi håret sunt og vakkert. Om du tenker at du overhodet ikke har tid til slike behandlinger kan du velge et produkt som kun skal sitte i et minutt eller to. Vakkert hår er verdt å bruke et par øyeblikk på, eller hva?

Feil 5 – Du bruker glovarmt vann til å skylle håret med.

Varmt vann er skadelig både for håret og kroppen vår. Det gjør hårrøttene våre oljete raskt og gjør tuppene tørre. Bruk kaldt eller lunkent vann for å skylle ut produkter, fordi det vil gjøre håret ditt mykere og beskytte det mot skader. Du vil måtte bruke god tid på å skylle ut også, fordi produktrester kan gi deg flass eller tynge ned håret.

Feil 6- Du snurrer et håndkle rundt håret etter vask.

Om du snurrer håret og hodebunnen inn i et håndkle etter dusjen… gjør du enda en feil. Dette skaper varme, som gjør at håret blir fett raskere og at hårsekkene blir svakere. En T-skjorte av bomull er et bedre alternativ fordi den er mye mer skånsom og reduserer risikoen for mekaniske skader.