Vitamin A i hudpleie: beskrivelse av de beste retinolbaserte ansiktsserumene

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Retinol gjemmer mange hemmeligheter. Det vi vet om skjønnhetsfordelene i stoffet gir oss et bilde av hvor uerstattelig denne antialdringsingrediensen er. Det er sant, og et retinolbasert ansiktsserum er det første og viktigste steget mot opprettholdelse av et ungt utseende. Hvilket vitamin A-serum bør du velge for å oppnå best resultat?

Før vi går over de beste retinolbaserte produktene, bør vi finne ut hvorfor dette spesielle vitaminet er så populært til behandling av aldrende hud

Retinol, altså vitamin A

Enkelte advarer mot retinol og sier at det fører til irritasjoner og allergiske reaksjoner, mens andre ber deg bruke det hver dag fordi det motvirker akne, rynker og aldring. Hva er sannheten da?

Retinol – vitamin A-derivatet som er mest populært i antiaknebehandlinger men som også brukes i ansiktsbehandlinger mot rynker og mørke flekker. Dette er et effektivt antialdrende stoff med kun en ulempe. Å bruke for høye konsentrasjoner av vit. A kan føre til irritasjoner gjennom reaksjoner i sollys.

Hvorfor bruke serum med retinol?

Det er derfor det er lurest å bruke retinol som er tilsatt i serum, og å unngå bruk om dagen eller påføre solkrem hvis dagbruk passer best. Ved å gjøre dette, kan du gjøre det beste ut av de hudpleiende egenskapene stoffet har, uten å risikere at huden blir ukomfortabel.

Hvilke fordeler gir regelmessig bruk av retinolserum? Det avhenger for det meste av tilstanden huden din er i når du begynner behandlingen, men retinol kan uansett:

  • fjerne døde celler og glatte ut huden.
  • redusere rynker og mørke flekker.
  • tilføre elastisitet og gjøre ansiktet fastere.
  • rense ut porene og gjøre dem mindre synlige.
  • gjøre akne og hudormer mindre plagsomme.
  • gi hudens glans og farge et løft.

ANMELDELSER AV RETINOLBASERTE SERUM

Se over de bestselgende retinolbaserte ansiktsserumene som er verdt å vurdere når du velger det beste pleieproduktet for din hud: de beste av de beste blant vitamin-A-serum.

det beste ansiktsserumet Nanoil

▶ Nanoil Retinol: Vitamin A Face Serum

Størrelse: 50 ml

Brukerne forteller at Nanoil Retinol Face Serum er det beste retinolet for øyeblikket. Effekten av denne høykonsentrerte formuleringen er bekreftet av hudeksperter. En glassflaske inneholder ren vitamin A og antioksidantrik Boerhavia Diffusaekstrakt.

Nanoil Retinol Face Serum kan brukes både morgen og kveld. Takket være den lette konsistensen, absorberes produktet perfekt for å settes til arbeid i dypere hudlag med å forbedre utseendet og bekjempe rynker. Dette er det eneste retinolbaserte serumet som ikke bare reduserer hyperpigmentering og rynker, men som også forbedrer ansiktsformen og gjenoppretter hudens sunnhet og perfekte utseende.

Produkt nettside: www.nanoil.no

▶  Kiehls’ Midnight Recovery Concentrate

Størrelse: 15/30 ml

Dette lille, nattbrukbaserte hudpleiende konsentratet er et av bestselgerne innen retinol. Dette serumet er designet spesielt for nattbruk fordi det er ment for å reparere, gjenopplive og forynge huden med naturlige ressurser som brukes opp om dagen.

Vi bør påpeke at 99,8% av Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate består av naturlige stoffer. Uansett betyr ikke det at prisen er rettferdig. Bortsett fra vitamin A, inneholder serumet lavendelolje, nattlysroseolje og olivensqualane (erstatning for naturlige squalanenivåer i menneskehud).

▶ The Ordinary Retinol 0,2% in Squalane

Størrelse: 30 ml

Enda et kjent retinolserum kommer fra det berømte merket The Ordinary. Denne vannfrie formuleringen inneholder 0.2% rent retinol. Dette er en lav konsentrasjon av ingrediensen, men det er nok for å fylle inn rynker og gi ansiktet et løft. Det er synd at du må vente en stund før du ser resultatene.

The Ordinary Retinol 0,2% in Squalane inneholder tomatekstrakt, vitamin A og squalane som er livsviktig for huden, i tillegg til antiinflammatorisk rosmarinekstrakt. Om huden din blir lett irritert, bør du velge et produkt med færre ingredienser.

▶ Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM

Størrelse: 30 ml

Et av de dyreste serumene som presenteres her er Peter Thomas Roth Retinol Fusion til nattbruk. Når du ser på den mørke flasken kan det hende du tror det er et pleieprodukt for menn, men det er faktisk laget for å behandle alle typer hud, spesielt tørr og posete hud. Langvarig behandling er ment å redusere rynker. Serumet fra Peter Thomas Roth inneholder ikke alt for mange bestanddeler. Tokoferol (vitamin E) og squalane er verdt å nevne. Dessverre inneholder produktet også silikoner og alkoholer.

▶  REN Clean Skincare Bio Retinoid Anti-Wrinkle Concentrate Oil

Størrelse: 30 ml

Enda et retinolbasert produkt i oversikten vår – REN Clean Skincare Bio Retinoid Anti-Wrinkle Concentrate Oil. Dette er et oljebasert produkt som inneholder kraftfullt retinol og som hører til REN Keep Young and Beautiful-kolleksjonen. Det inneholder høye konsentrasjoner av vitamin A og lipider, som vil hjelpe huden om det brukes daglig. Serumet bør påføres om kvelden. Det forminsker rynker, tilfører fuktighet og jevner ut hudfargen.

▶ Neauvia Retinoids Serum

Størrelse: 30 ml

Neauvia Retinoids Serum er det siste retinolproduktet vi vil vise deg. En elegant svart flaske inneholder et konsentrert serum beriket med retinolkompleks på 1%. Det inneholder 3 typer vitamin A: rent retinol, bio-retinol utvunnet fra planter og retinaldehyd.

Neauvia Retinoids Serum er spesielt anbefalt for å redusere rynker og pigmentflekker fordi det jevner ut hudtonen og øker elastisiteten i huden om det brukes regelmessig. Dessverre bør du være klar til å punge ut økonomisk om du vil teste ut potensialet det har.

Oppsummering

Kort fortalt tilbyr kosmetikkmarkedet mange flere retinolbaserte serum. Vitamin A har blitt så populært at kosmetikkprodusentene gjør sitt beste for å møte kravene. Vi må huske på å velge retinolserum av god kvalitet som inneholder riktig type vitamin A i trygge og effektive konsentrasjoner med naturlige og nøye utvalgte ingredienser.