Hvordan ta vare på ansiktet ditt? Nyttige triks og effektiv kosmetikk

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Mange kvinner opplever problemer med riktig hudpleie. Ikke alle vet hvordan de velger kosmetikkprodukter, hvilke formler de bør bruke og hvilke produkter de bør unngå. Men det finnes hudpleieregler og anbefalte produkter som hjelper med hverdagspleie av ansiktet.

Hudpleieprodukter bør passe til hudtypen

For å gjøre huden din vakker, bør du velge produkter som oppfyller behovene til huden din. Både hudtypen og egenskapene dens bør tas med i betraktningen:

  1. Fet hud – hovedkjennetegnet er glinsende hud. Hudens talgkjertler overproduserer olje (talg), porene virker større. Fet hud er utsatt for hudormer, akne, men rynker oppstår relativt sent.
  2.  Tørr hud – den skinner ikke som typen beskrevet over, men er heller matt, tynn og mer delikat. Rynker oppstår raskere, noen ganger til og med før trettiårene. Porene er nesten usynlige.
  3. Normal hud – denne er alle jenters drøm. Denne hudtypen har medium porer, den kan være fet i T-sonen. Generelt motsetter denne typen seg ytre og indre faktorer.
  4. Kombinasjonshud – som navnet tilsier, kombinerer denne hudtypen egenskapene til de tre typene over. De som har denne typen hud kan ha større porer i T-sonen, mer glinsende hud i noen deler av ansiktet, samt at hudormer og akne kan dukke opp fra tid til annen. Vanligvis er ikke kombinasjonshud utsatt for prematur aldring.

Alle disse egenskapene bør tas med i betraktningen når du velger hudpleieprodukter. Hvis du bruker upassende produkter kan du få motsatt effekt: tilstanden til huden din blir ikke bedre, men kan til og med bli verre. Av den grunn er det veldig viktig å tilpasse pleieproduktene til hudtypen din. Generelt, hvis du har normal hud, kan du lage et hudpleieprogram selv. Folk med tørr, fet eller kombinasjonshud bør besøke en spesialist – en skjønnhetspleier eller dermatolog. Husk at et daglig pleieprogram bør bestå av tre stadier: rensing, toning og næring.

Hvordan ta vare på normal hud?

Du bør kun vaske klær, håndkle og sengetøy med vaskemiddel som ikke har sterke stoffer og duftstoffer. Alt du må gjøre er å eksfoliere ansiktet en gang i uken, unngå alkoholbaserte produkter i hverdagspleien siden de tørker ut huden. En bedre løsning er å bruke preparater med kamomille, aloe, ringblomst eller tetre. En dagkrem bør inneholde UV-filter for å hindre uttørking, rynker og misfarging. Og for å gi fuktighet til huden hjemme er det bedre å bruke ikke-okklusive midler, altså de som ikke danner et klistrete lag på huden.

Hvordan ta vare på fet hud?

Fet hud krever spesiell pleie som ikke øker aktiviteten til talgkjertlene og tørker ut huden. En annen viktig egenskap man bør huske ved denne hudtypen er at den har lav konsentrasjon av linolsyre. Som et resultat beskytter den epidermiske barrieren huden mindre mot irritasjoner og inflammasjon. Derfor bør du følge noen grunnregler for å ta vare på huden din:

  • Rens huden grundig.
  • Bekjemp bakterier.
  • Reduser talgkjertlenes aktivitet.
  • Gi fuktighet til huden regelmessig.

Innen hverdagspleie anbefales det ikke å bruke klassisk såpe eksfoliere huden to eller tre ganger for uken. Det er bedre å unngå tonere med alkohol. Du bør heller bruke tonere og lotion med planteekstrakter, spesielt kamomille, calendula eller aloe. For å gi fuktighet til fet hud er det best å bruke en lett formel med lindrende ingredienser.

Hvordan ta vare på tørr hud?

Tørr hud kan være en medfødt egenskap, genetisk arvet, men kan også dukke opp i løpet av livet. Nivået av talgproduksjon har med hormonenes virkning å gjøre – når overgangsalderen nærmer seg øker tørrheten. Det kan også være et resultat av uriktig pleie, for eksempel hyppig skrubb. Pleie av tørr hud bør være veldig delikat. Når du renser den, anbefales det ikke å bruke rensemidler som skummer mye, det vil si, som vasker lipidene fra huden. Kosmetikken som brukes bør inneholde oljer og andre fettbaserte komponenter. Det er heller ikke noen god idé å vaske ansiktet med varmt vann fordi dette irriterer, tørker ut og fremmer produksjon av talg. I tilfelle keratose er det best å bruke emulsjoner eller kremer med syrer (salisylsyre, sitronsyre, glykolsyre, malsyre). Det anbefales også å regulere luftfuktigheten til riktig nivå og sørge for at kostholdet er fullt av fettsyrer.

Hvordan ta vare på kombinasjonshud?

Når det gjelder kombinasjonshud er det viktig å rense T-sonen og gi fuktighet til kinnene. Hvis det er inflammasjoner på panne, hake og nese bør du gi opp skrubber. Riktig pleie av kombinasjonshud involverer også riktig næring. Kosmetikk med slike egenskaper bør bare brukes på deler av huden din. For eksempel bør masker og uttørkende kremer påføres de områdene hvor talgkjertlene er spesielt aktive, mens kremer med en sterk fuktighetsgivende effekt bør påføres i kinnene og pannen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *