Fotpleieideer for vinterføtter

Skrevet i Hudpleie av Stylist

Vanligvis viser vi bena våre bare om sommeren, og har en tendens til også å bare pleie dem om sommeren. Men for vår egen komfort bør bena tas vare på gjennom hele året. Det er sant at oppgaven er mer komplisert om vinteren. Det er fordi varme sokker og sko, som beskytter mot kulden, dekker bena tett og gjør at de svetter mer intensivt enn vanlig. Hvordan ta vare på føttene for å hindre dette? Tykk hælhud, sprukne hæler, svette føtter – finnes det noe som hjelper? Sjekk hvordan du bør ta vare på tørr hud om vinteren på riktig måte.

Tykk hælhud – bøtemidler

Om vinteren bruker vi tykke, isolerte sko så vi har tendens til å fryse og overoppvarme føttene våre. Som en konsekvens blir epidermis hornete og tykk. Vi blir i stand til å kontrollere det forutsatt at vi pleier føttene regelmessig. Hvor begynner vi? Med et mykgjørende bad. For å lage dette til trenger vi olje, badesalt, fuktighetsgivende oljer og antiseptisk middel som er tilgjengelig i butikker som selger ortopedisk utstyr eller urtemedisinbutikker, og selvsagt, varmt vann. Etter noen minutter med føttene i vann kan du begynne å fjerne epidermis. Til å gjøre dette anbefales det å kjøpe en fotskrape, fotfil eller fotskrubb. Fotskrapen anbefales ikke alltid fordi den er ganske hard, så det er bedre å bruke fotfilen eller fotskrubben. Et slikt bad kan utføres en gang i uken.

Grunntabben er for hyppig eller intensiv fjerning av død hud. Da har denne handlingen motsatt effekt enn ment. Hvis vi gjør det for ofte vokser epidermis raskere, og når vi gnir for intenst kan vi bryte hudlaget og utsette oss for sopp- eller bakterieinfeksjon. Av den grunn er det viktig å moderere seg. Faktisk bør vi fjerne epidermis regelmessig, gjennomsnittlig en gang i uken eller hver andre uke, men ikke oftere enn det. Resultatene kommer veldig raskt.

Pleie av tørr fothud

Glatte og myke føtter – dette er resultatene av handlingene våre så langt. Nå bør få næring og fuktighet på en ordentlig måte. De fleste kremene glatter ut og strammer opp føttene i tillegg. Resultatene varer i 24 timer. En slik behandling bør utføres hver kveld.

Sprukne hæler – bøtemidler

I mange tilfeller blir hælene sprukne, og huden på hælen vokser med overraskende fart. I denne situasjonen bør du påføre mykgjørende krem hver kveld etter å ha badet. Kremen bør inneholde jojobaolje, avokado eller salvieekstrakt. For harde og sprukne hæler er det lurt å velge kremer eller salver basert på hjortetalg, bivoks, parafin og mandelolje.

Svette føtter – bøtemidler

Før vi tar på sokker eller tights bør vi spraye dem med deodorant eller sprinkle dem med talk. Produkter på markedet forfrisker og beskytter føttene mot ubehagelig lukt og inneholder ofte antibakterielle ingredienser.

Typen sko vi bruker er også viktig når det gjelder fotpleie. For å unngå ubehagelig svettelukt bør du bytte sko hver 4. time eller bruke skospray som også har soppdrepende effekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *